Vad i h******t …

Aftonbladet, 141127/141129


http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/aik/article19930480.ab

Det gör ont att läsa om denna typen av parasiter …

Aftonbladet citerar konkurrenten Expressen:
Medlemmar i AIK Hockey betalar tio kronor per mål – max 1 000 kronor per säsong. Galotta får 50 procent av summan och kontraktet löper på fem år, enligt Expressen.

Varje medlem betalar 500 kronor för en säsong. Av de pengarna går 100 kronor till huvudföreningen, 50 till hockeyn och 50 till fotbollen. Övriga 300 kronor går till Galottas företag Sports Revenue Group Sweden.

När sektioner går på knäna pga att det det är idag svårt att få ekonomin att gå ihop om man vill spela i de högre divisionerna, så gör det ont att läsa att vissa skall parasitera. Får väl konstatera att jag är mångårig medlem och även supporter i snart 47 år och betalar in  min medlemsavgift direkt till klubben, men detta är för j*****t …!

Aftonbladet: ”Upplever du att det här har skadat AIK?
Thomas Edselius, vd AIK Fotboll: – ”Ja, det tror jag.
– Den frågan var retorisk, vad annars …?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/aik/article19938095.ab

Aftonbladet: ”Borde någon kollat upp honom?
Johan Segui, vd AIK Hockey/ordf. AIK Fotboll: ”I efterhand ter det sig rätt slarvigt.
– Detta rör sig om relativt stora pengar i föreningssammanhang, så varför skall man inte göra det?

Utöver dessa intervjuer, så har även klubben gått ut officiellt med:
http://aik.se/klargorande-fran-aik-2/

SRG har personal att avlöna …” (Sports Revenue Group)
– ”Who gives a s**t!”, men så har även AIK, utöver att verksamheten skall gå runt ekonomiskt … Att (genuina) medlemmar får del i ett rekryteringssystem, ser jag då som ett mindre problem, än att fifflare ska kunna snylta på en i grunden ideell verksamhet! Det är en metod som används länge, för att få in pengar i verksamheten.

http://aik.se/klargorande-fran-aik/
Detta borde vara uppenbart inom idrotten! Dock vill okunnigt ”folk” dra in politik i idrotten, utan att aktivera hjärnan (ex. Green-Tregaro under OS i Sotji http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article17323969.ab) Visst, politiken skall lägga grund för idrotten, dvs som en del av främjandet av folkhälsan och annat, men skall inte finnas med i övrigt! (Vem minns inte Bo Ringholms förslag om att förbjuda sporter som medför våld mot huvudet. Att han fått för många fotbollar i huvudet var sedan tidigare uppenbart, då han inte insåg att detta skulle innebära problem för hans älsklingssport fotboll … Att nicka en fotboll som kommer i högre hastighet, går kraftmässigt att jämföra med att bli träffad av en boxningshandske och då avser jag inte en som sitter på en minderårig … Effekten av bollträffarna kan vara del i förklaringen med att mäster Ringholm var delaktig i Göran Persons ”lån” till storbankerna [ex. SHB] av privata medel ur AP-fonderna … De som senare blev stöld, eftersom de efterskänktes utav den senare nämnda …)

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/aik/article19925606.ab

Nu är långt ifrån en supporter av Zlatten, men anständigheten kräver vissa gränser. Eftersom han är eftersökt i Schweiz, då varför inte exportera honom dit … Galotta alltså, Zlatten får gärna bli kvar i Frankrike och hoppa runt bland grodlår och sniglar …

Reflektioner från annat håll:
http://www.svenskafans.com/fotboll/aik/kronika-hur-kunde-det-bli-sa-fel-aik-520842.aspx


Skriver detta på väg till Stockholm, sittandes i ett skakigt SJ2000 (som tidigare benämnes X2000, men det hade för många problem, så …), samtidigt som jag lyssnar på Judas Priest för att lugna ner mina nerver … Skakigt, ja. Åker kl.1 i vagn 1 på plats 1 … Mer eller mindre ovanför den ena boggin, vilket nu känns som att något har lossnat där. Det skakar mer än en ”vandrande tvättmaskin” under centrifugering. Det rycker och skakar för mycket i alla riktningar, för att vibrationerna skall kunna kännas behagliga och betraktas som massage … 🙄

Detta inlägg publicerades i Idrott/Sport, Politik. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s