WUWT: Bidrag flödar …

http://wattsupwiththat.com/2016/01/07/eu-probe-into-british-drax-biomass-subsidies/

Det blir intressant att se vart detta leder …

Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Internationellt, Klimatbluffen, Politik, Religion, Samhälle. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till WUWT: Bidrag flödar …

 1. harkling skriver:

  Det här verkar inte klokt! Har det tagits upp i svensk media?

  Gilla

  • SasjaL skriver:

   Inte i nuläget. Har tittat runt bland de ”stora” tidningarna (sökord ‘biomassa’ och ‘Drax’, där den senare genererar träffar på artiklar om datorspel inom fantasy-genren …) och få vågar väl skriva illa om den heliga ko som ”förnybart” är frågan om. (Media har många heliga kor att brottas med nu, som man ogärna skriver något negativt om) Dock finns en och annan nära på nykter betraktelse som denna: http://www.sydsvenskan.se/varlden/luftfororeningar-dodar-europeer/ där avslutningen är intressant: ”Förbränning av kol och biomassa anges som den främsta orsaken till föroreningarna.”. Här avlivar de i praktiken biomassan som helig ko … Enligt klimatkulten så är dock koldioxiden felaktigt betraktad som en förorening, men är snarare en tydlig indikation på att de ignorerar hur liv kan existera här på jorden. För att koldioxiden skall bli giftig, så krävs det minst femsiffriga nivåer mätt i ppm. Det är vi inte i närheten utav … Ofullständig förbränning är dock ett miljöproblem.

   Sedan finns det andra artiklar: http://www.sydsvenskan.se/sverige/nej-till-svart-mark-ska-radda-framtidens-klimat/ Saxat ur texten: ”Vilka klimatförändringar bör de skånska odlarna räkna med? … Vad kan vi göra åt det? Ingenting. Denna utveckling är gemensam för alla klimatmodeller.” Inledande svar är korrekt, men sen blir det en hänvisning som gång efter gång visat sig vara felaktig (Något Norah4you varit flitig att skriva om.) En tärning hade varit lika effektiv och inte minst en tidsbesparing. Berörda modeller är även de att betrakta som heliga kor. Det är intressant att se att vissa jordbrukare har kapitulerat för klimathotsmyten och är villiga att ‘fäktas mot väderkvarnar’, men inser att de ser möjligheter i att få tillgång till mer pengar, om de underkastar sig kultens budskap. Intet nytt under solen … ”… klimatsmarta …” Ordet smart oavsett sammanhang brukar nu för tiden i praktiken vara en förolämpning mot den som budskapet riktas mot och en uppmaning om att ”tänka bättre” …

   Fann detta: http://www.expressen.se/ledare/tommy-hammarstrom/eu-borde-saga-vara-kalhyggen/ Den är ytterst aktuell för (friskvårds-) området direkt norr om den stadsdel jag bor i. Kalhyggen är definitivt klimatpåverkande och är en av ytterst få sätt för människan att påverka. Att sedan med kalhyggena så förändras biotopen (miljön) tydligt och uppmuntrar till en situation där (skade-) insekter och växtlighet som normalt inte finns där frodas. Nyplantering sker inte här, som är bättre än ingenting, men är ändå inte att föredra jämfört med korrekt gallring, där minst negativ påverkan sker.

   Tittade rätt nyligen igenom Illustrerad Vetenskaps (ett av Bonniers verktyg för att sprida klimathotsbluffen) DVD-serie om bl.a. jorden – ‘Vetenskapens Mysterier’, där flertalet volymer (av tot. 13) förmedlade klimathotskultens mantra. Dock fanns det ett par volymer om solen respektive månen (vol. 5 & 7), som indirekt förklarar rätt så mycket om klimatet och fungerar som motvikt till de avsnitt som förespråkar AGW-myten. Två stora faktorer som berörd kult i det närmaste ignorerat. Om solen nämndes att den ständigt blir varmare i sin omvandling till att bli en röd jätte, vilket borde få de flesta att inse att det även påverkar jorden i hög grad. Om månen nämndes att den definitivt avlägsnar sig och får som följd allt mindre effekt på vattnets kretslopp. (En av de viktigaste klimatfaktorerna) Den befinner sig idag på ett avstånd från jorden som är ca 15 gånger större än vad den var när den skapades. Vädersystemen var därför betydligt kraftigare förr … Månens avstånd påverkar även jordmagnetismen, dvs det skydd vi behöver som för de skadligare (dödliga) saker som solen sänder mot oss … Går det så långt att jordens kärna slutar att rotera, så är det ‘tack och adjö’! Inget vi kan påverka … Noterade genomgående att när de forskare som berättade om människans påverkan på klimatet, så var det bara en av dessa som vågade titta in i kameran, dock med flackande blick, ofta tittande snett neråt … (Den typen av kroppsspråk brukar väcka intresse i t.ex. polisförhör …)

   Gilla

   • harkling skriver:

    Intressant! Finns det inga forskare som tar sig an de här teorierna?

    Gilla

    • SasjaL skriver:

     Det jag nämnde är gammal kunskap som idag bortses ifrån. Forskningsprojekt måste på något sätt finansieras. Så länge det finns ett ekonomiskt intresse att hålla klimathotsmyten levande, så är det till det ändamålet pengarna går. Det kommer även an att det dessutom är politiskt korrekt, även om ”rönen” inte håller ur ett vetenskapligt perspektiv. En parallell till den enkelriktade ”genusforskningen” som bedrivs på diverse universitet och högskolor här.

     Gillad av 1 person

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s