Ny långrunda …

Under en ny riktig lång härlig runda ute i skogen, blev det nya upptäckter …’

Här i Karlstad startades det upp ett motionsarrangemang av det kanske lite udda slaget, men ändå en klart bra idé.

En av de lokala orienteringsklubbarna, OK Tyr, drog igång en variant på sin normala verksamhet helt öppen för allmänheten. Karlstads Kommun via Kultur- och Fritidsförvaltningen hakade på och sedan har hela konceptet växt och ”exporterats” till andra kommuner, t.ex. Västerås och även till Norge. Arrangemanget kallas för Stolpjakten och det handlar om att man skall leta upp märkta stolpar, i syfte om att man skall ut och röra på sig för en bättre hälsa. Vi är trots allt konstruerade för rörelse och inte stillasittande … (Den som inte gillar fysiska aktiviteter bör fortsätta med att inte röra på sig och hoppas på att återfödas som någon form av växt … Karma ni vet … :mrgreen: )

Ett ”klockrent” projekt som på sikt kommer att minska kostnaderna inom vården.

Dock var det något beklämmande att få bevittna två individer, som missuppfattat det hela kapitalt! Inte bara att de bröt mot fordonsförbudet på motionsspår som jag skrev här om, genom att ta sig fram med stora EU-mopeder alternativt mindre motorcyklar (det satt reg-skyltar på dom), utan att de dessutom totalt missat att huvudsyftet var röra på sig … och ja, båda två hade ett antal extrakilon vardera och det såg ut som att de skulle må bra av att bli av med dessa …

En stund senare höll jag på att bli påkörd av en fortkörande söndagscyklist, som inte ens reagerade på att jag skrek åt honom …! (… nej, inget profant, men det var inte långt undan … 😡 )

Är det inte dags snart för våra kommuner och berörda statliga myndigheter med att genomföra någon form av tidnings- och tv-kampanj innehållande trafikvett och vad som gäller även lokalt? (Hett tips till de två lokala tidningarna här – Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad …)

En annan tråkig detalj är att det under de första tvåhundra metrarna från Rudsspårets parkeringsplats, ligger det nu över tio (10) stycken små svarta (någon blå och gul) ”godispåse” slängd efter sidan! Varför skaffar man sig hund om man inte klara av de skyldigheter som finns involverade … (Ytterligare ett tips till Karlstads Kommun …)

Slutligen, nya spår av hovar på norra slingan mellan Ruds- och Tyrspåret, inte långt ifrån de olika stallen på Färjestad …

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Idrott/Sport, Medicinskt, Nöjen, Samhälle, Trafiken. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s