Debatt i Aftonbladet: Ska vi verkligen låsa in oskyldiga personer?

Rubriken väckte några tankar hos mig: Ska vi inte låsa in skyldiga personer först? Den biten fungerar inte riktigt längre …

http://www.aftonbladet.se/debatt/article20638056.ab

Hur definieras ”oskyldiga migranter” av artikelförfattarna Viktor Banke och Emma Persson egentligen? Är det efter den neosocialistiska tillika utopiska modellen? De tycks ha missat att de flesta ”migranter” som anländer här söker hit som flyktingar, trots att bara några procent av dessa uppfyller kravet för att klassas som det.

En flykting som flytt sitt hemland på grund av att ha blivit oskyldigt fängslad kan med andra ord bli oskyldigt fängslad även i Sverige.

Flyktingarna som inte kan påvisa sin situation, än mindre sin identitet när de anländer, hur kan ”juristerna” konstatera att de är oskyldiga …??? Varför gäller inte bevisbörda för dessa anländande, som det har tidigare gjort? [ret.] (Som enda land i världen …)

Samtidigt har det konstaterats att vissa ”flyktingar” inte riktigt beter sig som genuina flyktingar, när de väl har fått uppehållstillstånd och kan fritt röra sig i samhället, utan snarare som att de skulle kunna vara del av orsaken till uppkomsten av det de påstår sig vara. Säger inte att dessa skall låsas in pga osant intygande när de blir ertappande, utan att de omgående skall avvisas och sändas tillbaka dit där de kom ifrån när de anlände. Brottet genererar normalt upp till två år i fängelse, men det finns av kostnadsskäl ingen anledning att ge dom fri kost och logi, utan skall istället avvisas tillsammans med utfärdandet av permanent inreseförbud. Då de i regel kommer som papperslösa, så är det möjligt att hantera detta genom registrering via fingeravtryck och DNA, så de kan avvisas direkt utifall de försöker på nytt.

Då slipper även polisen/tullen i länder som Storbritannien att bli förgrymmade över vår svenska destruktiva flyktingpolitik, då de idag tvingas ta emot personer med svenskt uppehållstillstånd, som de tidigare avvisat …

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s