Kommunal dopingverksamhet …

Aftonbladet har en artikel om kommunal doping och reagerar över de kommunala ”bidragen” som delas ut.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/article20428996.ab

”HV 71:s klubbdirektör Peter Eklund:

– Kommuners stöd är den enskilt största konkurrensfaktorn i dag. Som kommunala driftsbidrag med låga motprestationer. Pengar och sportslig prestation hör ihop, säger Eklund.

Exempelvis betalar Frölunda 350 000 kronor per spelad SHL-match i grundserien och 650 000 i slutspelet till Got Event, medan Skellefteå AIK:s kostnad per match är mellan 40 000 och 60 000.”

Ja och varför skriver man inte något om Färjestads BK, som årligen får 10 miljoner ifrån Karlstads Kommun i driftsbidrag och betalar 0 kr/match, i.o.m. att ishallen här inte ägs av kommunen, utav klubben. (Enligt Wikipedia. Var tog deras fastighetsbolag ”Färjestads Bollklubb Fastighets AB” vägen, som användes av bröderna Glennert för att ”ordna” ekonomin i klubben …? Den avlidne brodern var fogde och den kvarvarande var då skattmas, så man visste var kryphålen fanns …) Klubbens ekonomi är sedan ett antal år självbärande och har länge varit en av Sveriges rikaste idrottsföreningar (de har nu fått konkurrens av Malmö FF och frågan är om FBK inte redan är passerade …).

Här i Karlstad skulle berörda pengar gör betydligt mycket större nytta i ett antal föreningar som har det ekonomiskt svårt, men nej … (Största klubben inom bandyn här bör få klara sig själv, då de bevisligen inte varit intresserade utav att se till att ha kunnigt folk som sköter ekonomin … Att kommunen genom alla år accepterat miljonrullningarna, sedan deras glansdagar var över, är en gåta …)

Dock skriver man i Idrottens Affärer i en artikel från 2013:

”Ekot har i undersökning funnit att 56 procent av klubbarna har något ärende hos Kronofogden. Mest noterbart är att samtliga lag, förutom Skellefteå, i svenska hockeyligan finns med i det register alla vill slippa.”

Det innebär att Färjestad är med där …

Detta inlägg publicerades i Idrott/Sport, Politik. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s