Politiskt inkorrekt polis anhållen av PK-polisen … [uppdaterad 21.00]

Metro, 150211 & 150212
(DN, 150209 & SvD 140117)


Den för Polisen lokale presstalesman i Karlstad har blivit anhållen av PK-polisen.

Inte riktigt, men kunde inte låta bli att ironisera över gammelmedias sätt att som oftast försöka formulera rubriker och t.o.m. ingresser till något klart värre än vad det egentligen är (och uppenbart medvetna om att Svensk Damtidningssupportrar inte läser hela texten …)

Det som det är frågan om, är att presstalesmannen Tommy Lindh privat uttalat sig ”illa” om Miljöpartiet på sin Facebook-sida och kallat dom för terrororganisation. Detta har naturligtvis upprört PK-media. Att det ligger en hel del sanning i det rör inte berörd del av media. Om MP har verksamma medlemmar som samtidigt är aktiva i AFA, så borde det inte råda några som helst tvivel … Nu har Polisens kommunikationschef Mats Nylén efter påtryckning tvingats agera. Det som är aningen roligt i sammanhanget är det som skrivs i dagens Metro:

Nylén är tydlig med att han inte lägger munkavle på Lindh, med hänvisning till Yttrandefriheten.

Men han försöker få Tommy Lindh att förstå att en presstalesperson inte kan uttrycka vilka åsikter som helst på vilket sätt som helst”.

Kortfattat: munkavle … Det finns uppenbart personer som inte klarar av att skilja mellan en persons yrkesroll och dennes civila liv … (Har de själva ett liv?) Det påminner om de personer som hoppar på skådespelare p.g.a att de spelar eller har spelat rollkaraktärer i tv-serier som bärt sig illa åt. Det är inte heller bra att personer i chefspositioner viker sig för minsta lilla tryck. Munkavle dock? Facebook-sidan verkar vara borta (eller tillfälligt avstängd), men han twittrar för fullt … Nya Wermlandstidningen hakar på och visar sitt stöd: Massivt stöd för Tommy Lindh

Kom just att tänka på en kommentar jag läste någonstans under denna vecka, men minns tyvärr inte var jag läste det. Det lyder ungefär enligt följande: ”DDR upplöstes aldrig, det flyttade bara norr ut …”. Tendensen till att det stämmer verkar bli allt tydligare … Nästa som jag just mindes: ”Sverige är den sista Sovjetstaten …” Tendens tyvärr även här och är samstämmigt med det föregående …

Ok, lite om varför Lindh inte gillar Miljöpartiet och specifikt Åsa Romson. Detta berör en av de ytterst få saker där Romson förvånande nog är på rätt spår! (Det finns ett mikroskopiskt hopp trots allt …) Det betyder samtidigt att jag inte håller med det Lindh klagar över, men … (Hänvisar till det ytterst viktiga som Norah4You skriver idag i inledningen på Learn from History – don’t make same mistake twice, något som vänsterrörelsen periodvis har haft och fortfarande har problem med …)

I en ledare hos DN den 9:e denna månad ”beskrivs” det hela och inte utan att det frambringar skratt:

Hanne Kjöller: Romson ordar om varg – från rävsaxen

Skratten uppkom när Fru/Frk Kjöller skjuter sig i foten, inte bara en gång utan hela två gånger inom utrymmet för tre stycken …

Vidare säger Jonsson att riksdagen har fattat beslut om antalet vargar som behövs för att säkra artens överlevnad. Inget om att i stort sett alla (med undantag för ett fåtal, ungefär som klimatförnekarna inom klimatforskningen) som forskar om genetik och varg invänder mot siffran.

En av dem är Guillaume Chapron vid Grimsö viltforskningsstation. I en debattartikel i Nature i december anklagade han den förra regeringen för att ha missbrukat hans och andras ­vetenskapliga rön för politiska ändamål.

Det är politikens uppgift att väga olika intressen mot varandra. Inte att förvanska forskningsfakta inför dessa ofta delikata avväganden. Inte heller att lägga sig platt för ett intresse.

[Mitt förtydligande i felstil]

Första skrattet (skottet i foten) generas just vid ”…, ungefär som klimatförnekarna inom klimatforskningen”, dvs hon gör det nu klassiska syftningsfelet genom att kalla de som vill förhålla sig vetenskapligt korrekt inom klimatvetenskapen för ”förnekare”. En av de största stenbumlingar man kan kasta i ett glashus i vetenskapliga sammanhang, då klimatet alltid förändrats och berörda klimathotsivrare i praktiken påstår motsatsen. Ordet ”förnekare” är dessutom en utpräglad religiös term, vilket säger en del som den som yttrar det i riktning mot någon annan …

Andra skrattet, nu ett gapskratt (denna gång skjuts det med hagel 12/89 …), kommer i det sista stycket där hon konstaterar helt korrekt vad som borde gälla, men misslyckas så kapitalt att hon föga förvånande inte inser att det slår tillbaka på henne själv, i.o.m. hennes verklighetsfrämmande syn på klimatet och att det tydligen gäller selektivt …

Till hennes försvar är att i den ytterst lilla faktakontroll hon utfört, så har hon rätt i följande:

Vi har en situation där jaktbesluten gång på gång underkänts eller tillfälligt stoppats i svenska domstolar därför att de varit eller riskerat att vara olagliga. EU-kommissionen hotar med att dra Sverige inför domstol både för brott mot själva rovdjurspolitiken och för rättsordningen kring den.

Vargen var här före människan på Skandinaviska halvön strax efter den senaste istiden slutade, men blev sedan utrotad. (Den var nog redan här vid föregående mellanistid, men dock inte människan) Sedan ett antal år hävdar vissa ”frysboxfyllare” i andra ordalag, att de har ensamrätt på viltstammen. Jag vidhåller att vargen i egenskap av viltvårdare är i särklass mycket bättre än deras tvåbenta konkurrenter …

I den första kommentaren till artikeln byggs intressant nog en myt upp om att man generellt är positiv till varg i Värmland. Nix! Här finns det tyvärr många okunniga som sympatiserar med de tvåbenta ulvarna som stryker runt i skogarna här ..

Världsnaturfonden (WWF) består inte enbart av arbetsskygga och/eller lågutbildade, utan hyser även en och annan med hjärnverksamhet:

Sverige måste lära siga att leva med vargen [sic]

Än en gång publiceras information som visar på att det är ett ilandsproblem det är frågan om, men det verkar vara typiskt för ett allt för stort antal svenskar …

… och nej, jag menar inte ”svenskar” …

[Uppdatering 21.00]

GT/Expressen: Polis kallade MP för terrorister – befordras

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Djur, Historia, Ismer, Klimatbluffen, Kost, Naturvetenskap, Offentliga, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s