Det skall börjas i tid …

Det har startas upp en ny friskola i Molkom, strax utanför Karlstad. Det speciella med denna är att den följer ett mer politiskt korrekt upplägg än vad som är vanligt.

http://www.molkomstidning.se/nyhetsarkiv/item/2029-nu-oppnar-backa-friskola

http://www.molkom.net/?p=1646

Denna friskola öppnade nu i tisdags (150203), enligt den lokala utgåvan av Metro här i Karlstadsområdet. Vad som inte framgår av länkarna, är att den skall drivas efter holistiska principer. De hänvisar till att de hämtat inspiration ifrån Rudolf Steiners antroposofi och Reggio Emilia-pedagogiken. Här innebär det bl.a. för de tio barnen att de kommer att få lära sig yoga och att meditera … (Lycka till med bokstavsbarn!) Dom kommer också att serveras ekologisk och köttfri mat. Kommentaren man lämnade om att man inte serverar kött var:

De barn som gillar kött få äta det hemma, det går jättebra. Eller så finns det tre andra förskolor i Molkom, den här verksamheten passar inte alla, säger Nova Wegerif
[sic, ”Metro-svenska” …]

Visst, de får äta det hemma, men det är bara en tidsfråga innan barnen börjar att ifrågasätta hemma varför man är elak mot djuren och äter dom. Några icke politiskt korrekta naturfilmer får dom nog på rätt spår igen, så att de förstår att människan även är en del av naturen …

Male_Lion_and_Cub_Chitwa_South_Africa_Luca_Galuzzi_2004

[Foto: Wikipedia]

Ser detta som en typisk styrning av hur barnen skall tänka eller snarare indoktrinering, som är ett lämpligare ord (ä.k.s. hjärntvätt). Ok, styrning är bra om den genomförs på rätt sätt. Det förutsätter att det sker på ett så objektivt sätt som möjligt. Att det uppstår medicinska komplikationer, när kött utelämnas från kosten borde vara uppenbar, om man lärt sig något i skolan. Barnen ska naturligtvis lära sig att tänka själva och vi har sett hur det går i andra samhällssystem, vad som händer när samhällsnormen styr hur barnen skall tänka. (Ex. samhällen där kvinnor måste anpassa sig helt efter mannens brister, där just kvinnorna fostras till att detta är naturligt och självklart. Något som ”feministerna” här inte vågar att angripa, eftersom de då samtidigt blir politiskt inkorrekta i sin politiska korrekthet … Gissa vad? Ledtråd: Mona Sahlin och Alice Bah Kuhnke har vurmat för detta samhällssystem …)

Ser inte hur ett samhälle skulle kunna överleva baserat på hur dessa ”idealister” tänker …

Annons
Detta inlägg publicerades i Ismer, Kost, Politik, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s