Vad framtiden har i sitt sköte …

Efter mitt bloginlägg igår, gick tankarna vidare till saker som inte handlar om utan när det sker …

Klimathotsrörelsens verksamhet kommer att kollapsa på ett eller annat sätt, då en verksamhet aldrig bär i längden som är uppbyggd på manipulering av information, svågerpolitik och annat som t.o.m. har uppenbara juridiska aspekter och klart uppvisande av bristande moral. Lögner i ekonomiskt och maktrelaterat syfte kortfattat.

dallasdowntown

Är Bryan Berg klimatforskare? Om inte, så verkar han ha förutsättningar för det …
www.metro.se/nyheter/bryan-bergs-korthus-haller-for-en-manniska/Objgle!18_0646-45/

Den fråga jag kom att fundera på, handlar om lärosätenas integritet och rykten. Det är nog inte så illa att ett universitets eller högskolas status hamnar på samma nivå som bluffuniversiteten (HSV:s info om detta här), när man väl är framme vid slutet av den politiska återvändsgränden. Där hamnar man garanterat, om man inte i tid tar avstånd från det hela och städar upp. Situationen är trots allt allvarlig, då man utbildar i politik förklädd som vetenskap (”varg i fårakläder”) och samtidigt undergräver det förtroende allmänheten har för berörda lärosäten. Det handlar om en variant av det exempel som redovisas sist på sidan: www.sulf.se/Universitetslararen/Arkiv/2011/Nummer-13-11/Bluffuniversitet-latta-att-avsloja/

Här pratar vi i stället om ”legitim” utbildning med falskt innehåll …

www.kau.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/artiklar/3807

Här visar man att man tar faktiskt avstånd mot bluffuniversiteten, men är det inte hyckleri när man samtidigt bedriver flera pseudovetenskapliga verksamheter? Hör de inte bättre hemma mer på de filosofiska institutionerna och bör benämnas för vad de egentligen är …?

Vad är det som driver de centrala delarna hos ett lärosäte, som har avdelningar som bedriver berörda problemverksamheter? (Inte bara klimatbluffen, var inne på det inledningsvis i föregående inlägg …) Det är svårt att tro att de inte är medvetna om problematiken, så det handlar troligen som det brukar göra, dvs. om pengar. Politisk påtryckning ingår i bilden naturligtvis.

Jag har smått gått som katten runt het gröt här och kommer att lämna den centrala frågan obesvarad, utöver ovan nämnt och låter den gro hos andra …:

Vad blir den slutliga konsekvensen för att ett lärosäte sålt sin själ?

Ett tips är att svaren är flera …

Att allmänheten ”sväljer” propagandan är inte konstigt, då allt för många fortfarande tror på allt de läser och hör i media, trots att berört material håller ungefär samma kvalité som innehållet i Svenska Damtidning, Se och Hör m.fl. skvallerblaskor. Sådant som går att avfärda som illvilliga och sensationslystna rykten … Sen att skolverksamheten i Sverige länge tappat i kvalité är klart bidragande. PISA-undersökningarna visar det ”svart på vitt”! Ingen rök utan eld …

Se detta tragikomiska exempel vilka kunskapsnivåer som finns ute bland folk …:

Videoklippet är hämtat ifrån Youtube, men det ursprungliga finns hos CNN: edition.cnn.com/videos/entertainment/2015/01/16/pkg-orig-qvc-isaac-mizrahi-argue-moon-planet-star.cnn

Nu är i.o.f.s berörd person från USA, men man skulle kunna tro att hon var en produkt utav den svenska PoP-syndromet (effekten av Olof Palme & Göran Persson som skolministrar …). Tyvärr hittar vi motsvarande exempel i det svenska samhället, vilket man lätt inser om man är vaken nog! Inom vissa områden formas fanatism lätt …

Av någon anledning tycker jag om att se på Jay Lenos allmänbildningstest ”Jaywalk” (anspelande på fotgängare som dräller ute på trafikerade gator, olagligt i USA …) som återkommande var med i hans tidigare pratshower :

När det gäller PISA-testen, så hamnar USA högre upp än Sverige … Ok … (eller inte …)

PISA

www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Utbildning-och-forskning/Provresultat/Resultat-PISA/

Den svenska trenden:

PISA2

Nu är inte resultaten med ifrån den senaste undersökningen, men de resultaten är sämre än tidigare …

Detta inlägg publicerades i Ismer, Klimatbluffen, Mediacensur, Politik, Religion, Samhälle, Utbildning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad framtiden har i sitt sköte …

 1. norah4you skriver:

  Vetenskaplig approach MÅSTE se till att det inte finns Fallacies vid argumentering NÅGONSTANS i ”beviskedjan”….

  Genus är en term och inte en premiss.

  Fakta vetenskapsteoretiskt:
  Fakta är något som inte bara går att observera och förmedla. För att det som förmedlas skall kunna anses som korrekt uppgift om något, någon, sakförhållanden, uppmätt enheter (temperaturer i grader, avstånd i meter eller kilometer o.s.v.) så krävs för att vara vetenskapligt hållbar fakta:
  * Transparans – det som kallas fakta måste alltid redovisas fullt ut alternativt ges källhänvisningar till för andra analyserbara rapporter, studier o.s.v. Det krävs att alla insamlade data kan leda till samma slutsats oavsett vem som analyserar dem.

  Analyserbarhet – Det som någon kallar fakta är endast fakta om:
  a) underlaget för den datainsamling som alltid måste ske är oförfalskade ej ‘korrigerade’ data. RÅDATA krävs tillgängligt för de som skall analysera om argumenten som används för att presentera ‘fakta’ finns tillgängliga.
  b) att de argument som används i en presentation av ‘fakta’ är giltiga argument där alla premisser som är nödvändiga att ta hänsyn till har analyserats av den som presenterar ‘fakta’ och finns tillgängliga för de som skall analysera en presentation av något som någon kallar fakta
  samt
  att de presenterade argumenten där fakta refereras till KAN leda till en hållbar slutsats
  Fakta: Definition av begrepp

  Gilla

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s