Norah4You: Påve Franciskus skrädde inte orden

Friska fläktar i Rom! Den här typen av personer skulle vi behöva att se agera inom alla nivåer inom politiken, lokalt som internationellt …!

Det kommer bli intressant att se framöver hur denne påve kan påverka den så djupt hierakiska och patriarkiska organisation som denne befinner sig i. Vi får hoppas att han får behålla hälsan och inte drabbas av någon akut åkomma, som en och annan tidigare påve drabbats av. Ett problem som även fanns redan under den kejserliga epoken i Rom …

Norah4you's Weblog

Enligt påven är ledningen för den katolska kyrkan infekterad av ”andlig Alzheimer”. Hårda ord från den gång efter annan kontroversielle ledaren, kontroversiell för de etablerade inom den världsomspännande kyrkan, vill säga. Francis slog tidigt fast att han skulle bli den lilla människans och de åsidosattas påve.

Och han har hållit ord, det torde även den som har svårt att smälta argentinarens medicin hålla med om. Francis, den förste påven från ett icke-europeiskt land på 1.300 år, har markerat att han inte imponeras av den hierarkiska struktur som kännetecknar inte minst kyrkans centrala förvaltning, den romerska kurian, skriver nyhetsbyrån Reuters.

– Kurian behöver förändras, förbättras. En kuria som inte utövar självkritik, som inte följer med sin tid, som inte försöker förbättra sig – den utgör en sjuk kropp, sade påven bland annat.Påven läste lusen av sina medarbetare, DN 22 december 2014

Påve Franciskus har satt igång med storstädning även på…

Visa originalinlägg 36 fler ord

Detta inlägg publicerades i Religion. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s