Blåsningen …

Metro, 141217


Vindkraftstokerierna fortsätter här. Nu skyller vd Mats Enmark på att de fem krånglande verken körts på lägre varv/effekt, som i sin tur orsakat sämre smörjning och skapat problemen i växellådorna. Om det stämmer lär det vara en medveten felkonstruktion, för man konstruerar inte så pass stora saker med smörjning som fallerar så enkelt … Någon tekniskt kunnig hos köparen måste ha insett detta!

Vd Enmark snyftar vidare och menar att ”garantin” inte täcker nedmontering av det verk som inte längre lönar sig att reparer och är helt avstängt. (Storskalig vindkraft är aldrig lönsam i verkligheten …) Han förmedlar m.a.o. starka signaler om att den lagstadgade kravet om demontering, när verket ses som förbrukat, saknar finansiering, vilket är långt ifrån gratis och skall finnas med i den ursprungliga lönsamhetskalkylen … Om det finska tillverkade och levererande företaget gått i konkurs, vem menar han ha tagit över ”garantiåtagandet”? Garantin innehåller inget utöver det som finns specificerat i det kontrakt som är skrivet och det relevanta som finns i ekolagstiftningen (ej konsumentköplagstiftningen, som är till hjälp när köparen är en privatperson, inte en juridisk person!)

Frågan som uppstår är om Enmark bluffar eller om han är så okunnig som han försöker ge sken utav? Oavsett så ligger ansvaret hos honom själv, i egenskap som verksamhetschef. För han är väl inte naiv nog att tro att ändå konsumentköplagen gäller …?

Detta inlägg publicerades i Ekonomi, Juridik, Klimatbluffen, Samhälle, Teknik. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s