Norah4You: Minimikrav lagändring i kvinnovåld/våld i nära relation ärenden

Detta var just uppe till diskussion på en fikarast på jobbet igår. Just om att polisen bör kunna hålla reda på vilka som har varit utsatta, men problematiken med att samtidigt inte få lov att föra register över berörda. På samma sätt bör de kunna föra register över konstaterade förövare. Visst, alla typer av personregister kan missbrukas …

Tilläggas bör, vilket var även uppe i berörd diskussion, att det inte uteslutande är kvinnor som är utsatta. (Allt skall inte ses ur ”genusforskarnas” ensidiga perspektiv …)

Norah4you's Weblog

Om Sverige inte med det snaraste ser till att följande införs i våra svenska lagar, så är frågan om Sverige kan kallas demokratiskt land som lever upp till de Mänskliga Rättigheterna. Förvisso behöver Sverige med det snaraste en Författningsdomstol. Vårt nuvarande domstolsväsende samt Konstitutionsutskottet är långt ifrån tillfylles i en demokratisk stat. Men dessa förslag kräver inte Grundlagsändring de utgår från Regeringsformens innehåll och avsikt samt från de Mänskliga Rättigheterna och kan beslutas om i Svensk Riksdag!

KRAV PÅ LAGÄNDRING:
* Inrätta en central polisenhet som arbetar i ärenden av Kvinnovåld/våld i nära relation/Våldtäkt direkt under Rikspolischefen. Enheten skall få inskrivet i förordnande att handha all utredningsmaterial i ärenden där polis eller väktare finns på de misstänktas sida.
samt
få ta hand om alla ärenden där våld enligt ovan upprepas och ny anmälan föreligger.

* Skriv in i lagtext att alla kvinnor som blir misshandlade har rätt till av samhället…

Visa originalinlägg 121 fler ord

Detta inlägg publicerades i Juridik, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s