Oops!… I Did It Again

GP, 141211


http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2571346-klimatforandringarna-bryr-sig-inte-om-nyval

Klimatförändringarna bryr sig inte om varken ”Miljöpartiet” eller Romson, så det går på ett ut … Åsa Romson är i farten igen och visar åter upp sina övertydligt bristande kunskaper! Som vanligt är det inte många rätt, även om det är politiskt ”korrekt”. Tyvärr sammanfaller sällan ”politiskt korrekt” med ”reellt korrekt”, utan speglar mer en övertygelse, en tro som saknar förankring i verkligheten …

Mötet i Lima är avgörande för att vi ska kunna nå en överenskommelse vid nästa års möte i Paris. Som Sveriges klimat- och miljöminister är det prioriterat att vara på plats, trots det allvarliga politiska läget som är just nu i riksdagen, skriver Åsa Romson (MP).
– Och? Det verkar mer som att Romson vill åka på semester …, på skattebetalarnas bekostnad naturligtvis. Att denne person har del i det ”allvarliga politiska läget” verkar mindre intressant trots allt …

Klimatförändringarna är ett av de största hoten mot minskad fattigdom och hållbar utveckling. Det är en ödesfråga för våra barn och barnbarn och för alla efterkommande generationer.
… och …
Sveriges roll i de internationella klimatförhandlingarna är viktig för att brygga över den djupa misstro som finns mellan fattiga och rika länder.
– Det har konstaterats tvärt om att de som har det (riktigt) dåligt ställt ekonomiskt kommer att bli ännu mer utsatta, om de blir drabbade av den omvända Robin Hood-skatt som det är frågan om. De är just därför man inte är intresserade att betala ännu mer till de rikaste …

Under hösten har Sverige hyllats internationellt för de fyra miljarder kronor som regeringen lovat stödja klimatkonventionens gröna klimatfond med de kommande åren.
– Sverige har egentligen hyllats för att ha bland världens sämst bildade politiker, alternativt vara så naiva att de tror att de får vara med och dela på ”kakan” …

Den förra regeringens inställning till internationella klimatförhandlingar var att försöka komma undan så billigt som möjligt och därför lägga ansvaret på andra. Samarbetsregeringen anser i stället att det är viktigt att alla tar klimatansvar och att Sverige har goda förutsättningar att både minska utsläppen i Sverige och bidra till minskade utsläpp utomlands.
– Ledsen, men att aktivt försöka slippa ansvar, är vänstern själva experter på. Att försöka driva en idé som saknar vetenskaplig förankring, är inte att ta ansvar. Tvärt om! Felet Alliansen gjorde var att inte dumpa bluffmakeriet helt. Om Romson vore uppdaterad, så visste hon vad som hänt internationellt, bl.a. i Australien, där de ”Gröna” nära på kastades ut helt ifrån maktens korridorer, pga allt bluffande och kraftigt fördyrande. Kanske hon skäms för detta och inte vill tala om det …

För att nå målet att hålla jorden under två grader i temperaturhöjning är det viktigt att länderna inte låser sig fast i för låga ambitioner. För att lyckas behövs dessutom tydliga jämförelser mellan vad länderna gör och vad vetenskapen menar behövs.
– Hon nämner här åtgärder som inte kan påvisas i någon form. Att hon totalt saknar kunskap om hur stora felmarginalerna är i mätningarna samt att omotiverade/felaktiga korrigeringar har gjorts av de mätvärden man använts sig utav.

Alla är inte medvetna om att vi redan ser klimatförändringar i jordens klimatsystem idag och att även Sverige kommer bli drabbat. Forskare på SMHI visade i en rapport så sent som i förra veckan att Sverige är ett utsatt land när det gäller effekterna av en klimatförändring. Risken ökar för fler översvämningar, ras och skred, mer extrema väderhändelser samt förändrad tillgång till dricksvatten. Till detta kommer en betydande havsnivåhöjning. Det leder till minskad trygghet och ökade samhällskostnader.
– Här visar Romson på sitt totala okunnighet! Om hon hade lärt sig något i den obligatoriska skolan, så hade hon vetat att jorden har alltid haft ett klimat i förändring, allt sedan den uppstod för över 3 miljarder år sedan. SMHI har inte mycket att komma med, då man inte kan ställa tillräckligt säkra väderprognoser längre än fem dygn framåt i tiden! Väder är inte klimat, men klimat är väder över ett större område över en längre tid. Utifrån det, kan en högstadieelev kunna räkna ut att ett meteorologiskt institut inte har mycket att komma med … Sedan undviker hon medvetet att 2014 har haft ovanligt få ”extrema väderhändelser” globalt sett!

Globalt äventyrar klimatförändringarna förmågan att producera mat till en ökande befolkning och möjligheterna att bo kvar på de platser vi bor på idag. Med sämre förutsättningar för ett drägligt liv ökar risken för konflikter och krig. Klimatförändringarna är ett globalt säkerhetshot. Men FN:s forskarpanel har också lagt fakta på bordet som visar på möjligheterna: klimatförändringarna kan begränsas och det är lönsammare att börja arbetet i dag än att vänta fyra år till.
– Här samlas felen så tätt att de återfinns i varje mening. Ett av människans kännetecken är just sin anpassningsförmåga, bl.a. till klimatet. Om det är ett problem, så varför skulle då männsikan ha tappat ett av sina signum? (Åter igen grundskolekunskaper …) Vad Romson inte vet/låtsas om, är att FN och alla tillhörande organisationer (IPCC inkluderat) är att de är politiska enheter, inte vetenskapliga. Romson borde ta en titt på IPCC:s reservationssida … (om hon är läskunnig och även förstår språket …) Där står det ”IPCC endeavors to ensure, but cannot and does not guarantee the accuracy, accessibility, integrity and timeliness of the information available on its Website.”, vilket kortfattat i praktiken betyder att allt som är publicerat av IPCC (på deras hemsida) kan vara helt felaktigt … Till stora delar är det så, då de inte kan styrka sina påståenden! Att dessutom tro/påstå att människan kan påverka i den grad som påstås, är hybris. Våran inverkan ligger inom felmarginalerna för alla mätningar …!

Om ett år, på mötet i Paris, behöver vi ett avtal som stödjer klimatarbete i fattiga länder, som stödjer teknikspridning, kunskapsuppbyggnad och klimatanpassning. Ett avtal som stödjer globalt samarbete för att hindra jorden att bli överhettad.
– Det enda som håller på att bli överhettat, är alla länders ekonomier, om detta falsarium får fortgå. Lyckligtvis har flera länder satt sig emot och ”samarbetar” bara om de får en del av den ekonomiska kakan. Annars är det en ren förlustaffär, alla kategorier! Kina är ett ypperligt exempel, som nu tillsammans med Indien bara behöver sitta och vänta på att västvärldens länders ekonomier rasar totalt en efter en … Fortsätter det så här kommer de två berörda länderna snart vara ensamma i att vara dominerande inom världspolitiken …

Pointman har ett bra ”timat” inlägg om detta, som är mycket rekommenderad läsning för Romson …! Hon bör även läsa: norah4you.wordpress.com/2014/12/11/fn-ar-ingen-varldsregering-ingen-mansklig-rattighet-valja-hemland/ och mycket annat på samma blog som skulle klart förbättra hennes allmänbildning … (Genom att helt sakna sådant, kan det bara bli bättre, om hon lärde sig det hon redan skulle ha lärt sig i grundskolan …)

Sidospår:
Rubriken kommer ifrån Britney Spears musikalbum, tillika hitsingel ifrån år 2000, vars innehåll dock inte är relaterat till ovan nämnda, men titeln i sig är mycket representativ här.

Å. Romson för mina även tankar till flera av de svenska titlarna där Goldie Hawn medverkade:

Har jag gjort bort mej nu igen? (Protocol, 1984), Tjejen som föll överbord (Overboard, 1987) och Tjejen som visste för mycket (Foul Play, 1978)
– Alla pga hennes låga kunskapsnivå som hon inte har några som helst problem med att visa upp …

Snyltgästen (HouseSitter, 1990) och Lovligt byte (Bird on a Wire, 1990)
– Sett ur ett politiskt perspektiv, så …

Å. Romson får också en koppling via sina uttalanden till Margareta Sjödins gamla rollkaraktär i Partaj:

Se främst 0:18-0:35 i klippet … Videoklippet är ifrån det ursprungliga och roliga Partaj, inte att förväxla med dagens tama/lama efterapning. Ha stort nöje med det övriga i samma klipp!

Skickar epost till Romson med länk till detta …

Annonser
Det här inlägget postades i Ekonomi, Klimatbluffen, Naturvetenskap, Politik, Samhälle, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s