Reinfelds stora groda padda …

DN, 141207


http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-acceptansen-har-vuxit-for-ett-oppet-samhalle/

http://norah4you.wordpress.com/2014/12/08/du-har-fel-fredrik-reinfeldt/

Flera av dagstidningarna rapporterade, men läste specifikt DN:s artikel, då de angav att de samarbetade med den danska tidningen Politiken och reflekterade över följande:

Rubriken: ”Reinfeldt: Acceptansen har vuxit för ett öppet samhälle
– Hos Reinfeldt och kollegor självt då … Alla kliver inte i allt politikerna påstår … Lustigt att de fortfarande inte lyckats att analysera SD:s framgångar i valet fullt ut, även om han är inne på rätt spår …

– Svenska väljare liknar väljarna i andra länder på den punkten. Vi har gått från ett mycket stabilt partisystem till att väljarna vill ha många nya partier. Nu är vi uppe i åtta partier i riksdagen. … Och den problemställningen kan man klara av genom att flera partier går samman i allianser. …
– Det borde inte vara svårt att räkna ut varför allmänheten vill rösta in nya partier! Om alla partierna strävar efter att dela in sig i två block (→ tvåpartisystem), så blir det mindre viktigt vilket parti man röstar på inom ett och samma block, jämfört med hur det var tidigare. Får en mycket stark känsla att folk i allmänhet inte vill ha det så, även om en och annan inte inser det (än). Sen att blocken närmat sig varandra är inte heller bra, för det kan i förlängningen leda till en enpartilösning och vad det innebär vet nog de allra flesta förhoppningsvis … Sen finns det sedan några mandatperioder redan ett extremparti inom politiken, som dessutom succesivt lämnat sina ursprungliga ideal. (Då avser jag ändå inte C …) Ett parti som bl.a. i praktiken förkastar bildning genom sina sorgliga uttalanden, så varför angriper man inte detta?

Det Reinfeldt nämner i sammanhanget, ger mig signaler om att man vill skydda det man har sedan tidigare och mobiliserar mot allt som kan tänkas rucka på det förhållandet. Åter igen, får en mycket stark känsla att folk i allmänhet inte vill ha det så. Den ”skyddade verkstaden” försöker till alla pris skydda sig självt, vilket även gäller för centrala delarna av EU samt internationellt på politisk och ekonomisk ”toppnivå” …

– Om jag har någon kritik mot vänsterflygelns politiker i Sverige är det att de ofta framställer Sveriges asyl- och migrationspolitik som en god gärning, säger Reinfeldt.
– Frågan är just om det här trots allt signalerar om att han har en officiell åsikt och en inofficiell, precis som i klimatfrågan … Tyvärr gäller detta även Alliansen, annars hade de troligtvis, om vi bortser ifrån SD:s närvaro, pk-maffian och vänstervridna media, tagit bladet ifrån munnen …

Reinfeldts enda förhandskrav inför intervjun har varit att han inte vill uttala sig om den aktuella svenska inrikes­politiken.
– … och flyktingpolitiken som han intervjuas om räknas inte dit …?

– Sanningen är väl att alla partier gick bakåt eller låg stilla. Bortsett från Sverigedemokraterna som gick framåt.
– Får anta att detta är en översättningsvurpa ifrån danskan …

Reinfeldt om SD:s tidigare koppling till Vit Makt: ”De väljare som röstade på dem 2014 kan inte jämföras med den.
– Här är det som jag inledningsvis skrev om att man nog förstått varför valresultatet blev som det blev. Frågan är dock var det gick fel i efterföljande tankeverksamhet, då det verkar som att man inte tagit åt sig av den indirekta kritiken?

Jag har ju mina ideal och mina väljare att utgå från.
– ”Mina väljare”? Vad menar han här …? Kliver han på igen som partiledare/statsminister? 😉 Gör han samma vurpa som Löfvén och bortser från sitt partis historia? [ret.]

Kristian Klarskov (den danske intervjuaren) frågar Reinfeldt: ”Du har talat mycket om varför du inte tycker om det partiet och dess nazistiska och rasistiska rötter. …
– Det finns flera etablerade partier som kan tillskrivas detta … Läs om svensk politisk (ocensurerad) historia för främst 1900-talets första hälft, så borde det klarna för de allra flesta. (I skolans utbildningsmaterial har dock detta aldrig funnits med … eller …?)

Reinfeldt: ”Vad betyder tillräckligt? Är Sverige fullt? Är Norden fylld? Är vi för många? Vi är 25 miljoner som bor i Norden. Jag flyger ofta omkring över det svenska landskapet. Det rekommenderar jag andra att göra. Det är oändligt mycket mark och skog. Det finns mer plats än man kan föreställa sig. De som säger att landet är fullt måste ju visa var det är fullt.
– Här kan han knappast vara serös eller ”har hissen slutat att gå ända upp”? Har han lyckats att missa att glesbygden succesivt avfolkas eller är det ”kappan efter vinden” som gäller även här? Om en kontinuelig avfolkning sker, vad är det som säger att invandrarna vill bosätta sig i glesbygd/ödemark, där infrastrukturen är (mycket) och blir mer begränsad i jämförelse med de större städerna? Inget, då om de får styra helt själva, så kommer de att söka sig till områden där andra av samma härkomst finns redan etablerade. (Skogen fungerar i viss mån som ”luftrenare” och är en källa till syret. Hyggen skapar stora koldioxidutsläpp, så plötsligt har inte ”klimatpåverkan” någon betydelse! Nåja, han flyger ofta och uppmanar andra att göra det …Att då tvinga ut dom i glesbygden liknar det som bl.a. hände i Sovjet, USA och på Västbanken, med skillnaden att här blir dom placerade i.s.f. flyttade … Tvångsförflyttningar har tidigare hänt i Sverige, med tanke på de svenskar som under en period blev tvångsförflyttade till Finland och som slutligen blev del av de som vi idag betecknar som finlandssvenskar. (Finlandssvenskar har i.o.f.s. funnits betydligt längre i Finland, men perioden jag tänker på är den då Finland ingick i det svenska riket. Kollade Wikipedia, men hittade inte berörd information intressant nog … Släktforskning är i sammanhanget svårt, då mycket information gick förlorat under Andra Världskriget.)

Men enligt min uppfattning handlar det om hur vi kan skapa fler jobb. Och det kan vi.
… och …
Kan vi bygga fler bostäder? Ja, det kan vi. Vi lanserade ett program i valrörelsen där vi ville förenkla olika regler och bana väg för mer bostadsbyggande. För mig handlar ordet tillräckligt om de praktiska politiska hinder som ska lösas.
– Det han säger om båda sakerna har man tidigare inte visat så stort intresse för, då när det gäller boendeformer för bl.a. unga, studerande inkluderat … Varför skulle det plötsligt vara möjligt nu, om man inte erkänner att man tidigare åsidosatt/ignorerat en etablerad ”folkgrupp” …?

Om vi får tillräckligt med tid.
– Vad skiljer i stort mellan idag och då när miljonprogrammet genomfördes …? Politiken kan inte skapa (produktiva) jobb, bara skapa förutsättningar för de samma! Hade man genomfört det igen, hade vi inte haft den bostadsbrist vi har idag. Miljonprogrammets baksida blev dock den situation vi idag har i bl.a. Rosengård och Tensta. Att bygga ute i glesbygd för ”nytillkomna”, kommer nog tyvärr att genera mer av samma problem.

Vi får inte börja tycka att vi är för många människor. Det håller jag inte med om.
– Förvisso sant, men han blundar samtidigt för att av de som kommer hit, så är få i den situationen att de kan försörja sig själva. Skulle vilja höra riks-/EU-politikerna diskutera de invandringsregler man har bl.a. i Australien och just varför! Där har man just krav om försörjning under tiden man befinner sig där, även kortare perioder med enbart turistvisum. Språkkrav …? Man tar ju som oftast bara upp det mångkulturella USA som exempel, utan till synes vilja förstå att det det är olika grundförutsättningar för de tre berörda kontinenterna. (Förstår gör dom nog …) Hit hör även det han senare nämnde: ” – Men man kan också peka på Kanada eller Storbritannien, Holland, Tyskland.
– Än en gång, varför nämns inte Australien? Ett ”invandrarland” om något! Där har dom som Sverige mycket plats, men dom låter normalt inte någon invandra utan att denne som tidigare nämnt kan försörja sig och det inom ett bristyrke eller att bli det garanterat av någon som redan bor där! Flyktingar? Nja, risken är att de blir invaderade av väl valda delar av Östasien … De har redan stora problem med import av olagliga saker (droger, fröer/växtdelar, mat, döda djur …) ifrån berörda länder … Varför skulle de ta emot flyktingar, nu när EU har genomfört den svenska svängdörrspolitiken i fråga …?

Har kommenterat det vid tillfälle tidigare och tycker att det är värt att tas upp igen: Politiker tycker inte om ett enat folk, då det finns en risk att de opponerar sig fullständigt mot vad politikerna sysslar med. Undantagsfall kan de rikta fokus mot ett yttre ”hot”. (Ex. i USA där flertalet påhittade ”hot” har skapats, där det senast kända lade grunden till Irak-kriget. Vädjan till patriotism går att genomskåda. Grunden till dagens Islam-relaterade terrorism har USA själva både skapat och finansierat …)

Det finns mer att kommentera om vad han sade i intervjun, men det skulle ta hela natten …

Annons
Detta inlägg publicerades i Media, Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Reinfelds stora groda padda …

 1. norah4you skriver:

  Reblogga detta på Norah4you's Weblog och kommenterade:
  Alla har vi våra egna uppfattningar, vilket vi får ha enligt våra svenska Grundlagar, även om speciellt S + MP regeringen och media glömt bort att vi både får och bör ha egna, personliga uppfattningar OCH vilket tyvärr inte varit fallet i Sverige senaste 20 åren – Vi måste våga det som krävs i en demokrati: Vi måste våga erkänna att våra värsta meningsmotståndare äger exakt samma rättigheter som vi själva fått och anser riktigt för oss.

  SasjaL har många intressanta och viktiga uppgifter som hon lämnar för läsaren att fundera och diskutera. Ett sakfel finns dock vilket tyvärr troligen beror på svenska medias ovilja att ge USA en eloge när det nu är en svensk som representerade FN som sade motsatsen:
  Hans Blix, fd utrikesminister (1978-79) hade fel när han för FN undersökte och sedan förnekade rapporten om kemvapen i Irak som låg till grund för att USA gick in i Irak. Förliden månad kom äntligen det ett antal människor känt till bekräftelse på att Irak hade stora mängder kemvapen!. Ett antal människor, bland dem jag själv som fått första handsuppgifter från en kristen irakier som USA hjälpte ut innan attacken. Han har till skillnad från delar av sin familj aldrig kunnat besöka sitt födelseland igen.

  Det som kom upp från hemliga gömställen var att flera av de amerikanska soldaterna som fått andra fysiska skador/försvagningar av andningsorgan m.m. varit med när USA efter intåget i tysthet destruerade extremt farliga kemvapen under allt annat än säkra förhållanden. Hela den biten förtjänar en egen bloggartikel och en sådan har jag de senaste veckorna arbetat på. Den kommer.
  Svenska politiker och media har två politiskt lede Fi. De gillar inte USA, undantag finns bland politikerna men knappast bland medianissarna. De gillar inte Ryssland som de går och tror fortfarande varande Sovjetunionen.
  Men som jag sagt så många gånger förut: Sverige har under de senaste årtusendena fått många invandrare. Av något oförklarligt skäl lever alla efter en-två generationer upp till det som försts sa om nordbor (icke norrmän) på 270-talet, skärptes av postmästare i Asia Minor år 844: Arroganta, nonchalanta, lättstötta…..
  Min tolkning: Sverige och många svenskar vill vara störst, bäst och helst vackrast. Inte alltid hedrande.

  Gilla

 2. SasjaL skriver:

  Hur rimligt är det att USA destruerar bevis på plats, för vad de påstår vara grund till för själva invasionen? Det saknar all logik. Man brukar destruera sådant som inte tål offentlig uppmärksamhet, direkt eller indirekt av den som är involverad. Är det så att de berörda kemikalier du skriver om, har sitt ursprung i USA och kan t.o.m. ha varit ”matrester” ifrån Iran-Irak-kriget? Först då är berörd destruering fullt ”rimlig” och logisk …

  Den svenska och normalt proamerikanska/NATO tv-kanalen TV10 visade tidigare i år ett program om förfalskade ”bevis” i Irak, där bland annat förekom en utpekad specifik lokal via satellitfoton, där kemikalier påståtts ha förvarats. Vid inspektion på plats visade det sig dock att lokalens kringliggande markförhållanden gjorde att det inte var möjligt att komma i närheten med transportfordon … En annan lokal, även den med ”satellitfotobevis”, påstods vara en kemisk fabrik. Fabrik var korrekt, men inte med kemikalier och dessutom nedlagd med materiella spår av den tidigare verksamheten och rejält förfallen sedan årtionden …

  Väl värt att läsa är vad Seymour M Hersh skrev det hela, publicerat i The New Yorker 070305: http://www.newyorker.com/magazine/2007/03/05/the-redirection

  I artikeln beskrivs också i förbifarten icke namngivet det som lade grunden till den ”moderna” terrorismen.. Det är känt som Operation Cyclone, där CIA och ISI (Pakistans underrättelsetjänst) ekonomiskt stödda utav bl.a. USA och Saudiarabien både utbildade Afghanska Mujahedin i paramilitära läger i Pakistan och väpnande dom under kriget mot Sovjet i Afghanistan. Kopplat till ISI var Maktab al-Khadamat. En organisation som startades av Usama Bin Laden samt Abdullah Azzam och finansierades bl.a. av Saudiarabien. Även den var engagerad i samma krig mot Sovjet. När Assam senare blev dödad, slog Bin Laden ihop den med al-Qaida (al-Qaeda). CIA förnekar inte verksamheten i Pakistan, men dock kopplingen till Bin Laden. CIA var dock inte klar över vem han var från början. Man fick därefter en syndabock till 9/11 (”Operation Emergency Call – 911”)

  Att USA på ett eller annat sätt hjälpte Saddam Hussein formellt till makten i Irak 1979 är långt ifrån en omöjlighet och inte orimligt, då USA tappade kontrollen över grannlandet Iran via den Iranska Revolutionen i februari samma år. Efterföljande Khomeini i Iran var allt annat än USA-vänlig. Irak fick dessutom ekonomiskt stöd ifrån bl.a. USA och flera västeuropeiska länder under Iran-Irak-kriget. Sedan följde det traditionella händelseförloppet, när USA avslutade sitt stöd i Irak …

  Beträffande svenska politiker, så är flertalet anhängare till USA, då de annars inte skulle stödja (öppet) NATO-medlemskap. Den mest USA-vänligaste är inte Carl Bildt, utan det var Göran Persson som tillsammans med Tony Blair fjäskade rejält under en period för George W. Bush (två vänsterpolitiker beundrande en högerpolitikero_O )

  Gilla

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s