Norah4You: Stolpskottet Löfvén har en plan…..

”Lejonets” agerande förvånar mig inte! (Har själv tidigare använt mig av benämningen ”stolpskott” som lämplig benämning av honom …)

– Vi får se vad det blir för situation, nu tänker jag ägna de här veckorna som är kvar åt att prata politik och inte bara taktik och spel.
– Får anta att han menar här i Sverige och inte mer eller mindre för stunden fruktlösa ”diskussioner” med någon av FN:s mutkolvar (Sedan när har en högt uppsatt person inom FN enbart inkomst från sin tjänst och inte fått något ”under bordet” inkl. ”in natura” …? Det här gäller som bekant även andra internationella organisationer, där IOK är en av de mest kända i sak … Kommer någon ihåg Juan Antonio Samaranch Torellós ”bedrifter”?)

Att Löfvén nämner ”taktik och spel” är ytterst intressant, då detta signalerar främst socialdemokraternas maktabstinens och att det just var principiellt viktigare att vinna valet, snarare än att sköta Sveriges framtid. Agerandet efter valet förstärker detta och det kommer att bli kostsamt för befolkningen, i.o.m. att målet med maktövertagande är avklarat, om det får fortgå i samma takt som det inletts efter valet … Får samtidigt känslan av att han är väl medveten om att han är i det närmaste ”rökt”, när han söker halmstrån …

För att knyta an till http://norah4you.wordpress.com/2014/11/21/lofven-far-ta-sitt-ansvar-skyll-inte-pa-andra-partier/ så har cirkusdirektören mer problem än vad han vill inse. Om han bl.a. tog sig tid och studerade sitt partis egna historia, så kanske han inte skulle fälla ett och annat uttalande … (Typ ”Städa framför egen dörr …”). Ett annat är att kontrollera kunskapsnivån hos de personer han delat ut ministerposter till, men det är möjligt att det kan vara något svårt, då ”hissen inte går ända upp” och stundtals ”inte ens stannar på alla våningar” … Hans agerande är även typiskt socialdemokratiskt, då kärnan i deras retorik länge har varit enligt följande:

  • Allt som faktiskt gynnat Sverige är Socialdemokraternas förtjänst och allt missgynnat är de borgligas fel.

Dvs vid förändringar av internationella konjunkturer, så har Sverige fram till Borgs period som finansminister varit under stark påverkan. Följden av socialdemokraternas retorik är att vid (int.) högkonjunktur, så har det ekonomiska läget i Sverige varit deras förtjänst, medans vid (int.) lågkonjunkturer, så har det varit de borgerligas fel … Att Borgs ”ekonomi” lyckades förhållandevis bra, är en rejäl vagel i ögat på socialdemokraterna! Synd bara att allt för få väljare insåg detta vid valet, genom att under medias påverkan svälja socialdemokraternas bluffande … Utifrån vad som hänt sedan valet, hoppas jag att ett antal röstberättigade vaknar upp och inser att media i politiska sammanhang är allt annat än objektiva …!

Norah4you's Weblog

Sveriges Regering börjar mer och mer likna Jönssonligefilmerna. Herr Statsminister Löfvén kallades igår i en kommentar i stor mediatidning för stolpskottet. Tyvärr måste jag hålla med. Tyvärr för det är skandal att ett parti som haft sådan trevliga, kunniga och öppna representanter som Ingvar Carlsson på Riksnivå och den igår begravne Göran Johansson Göteborgs starka röst under många år, inte har fått fram bättre kunnigare och ärligare alternativ än de senaste två de fört fram som partiledare.

”Stefan Löfven är nu tydligare med sina planer om Sverigedemokraterna väljer att fälla regeringens budget.
Han vill ha hjälp av både Folkpartiet och Centern.

– Jag tror att det kan bli aktuellt, säger han. [IEJ: Vilken parallell planet lever Stefan Löfvén på?]
…..
Låt mig vara klar om det där. Det behöver inte betyda att jag avgår bara sådär. Men jag kommer inte att administrera någon annans budget. Det finns andra sätt att…

Visa originalinlägg 470 fler ord

Detta inlägg publicerades i Finans, Media, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s