Norah4You: Lagrade data – DU har själv godkänt!

Hon förfasar sig över informationslagring och inleder med DNA-register. Intressanta att hon inte skrev mer om detta, vilket inte är ovanligt att man annars gör. Hon gav sig inte heller på våra pass, som blir allt mer avancerade för varje gång vi hämtar ut ett nytt. Då avser jag inte att man försöker att göra dom svårare att kopiera rent mekaniskt, utan att de fylls med allt mer biometrisk data. Vilket i.o.f.s. i sin tur bidrar till att de blir svårare att kopiera. (En del har kanske sett tv-serien ”Gränsbevakarna Australien”, där man ibland visar förfalskade pass. De ser vid en första inspektion perfekta ut, men de har missar bl.a. i val av tryckfärg. Sett i UV-ljus skall de se ut på ett visst sätt, men förfalskarna har inget ”känt” sätt att ta sig runt detta i dagsläget.)

Intressant är också anledningen till att hon är/blir mörkrädd. Det börjar jag bli också, men av helt annan orsak. Det är mer skrämmande att samhället skall styras av individer med bristande kunskaper, när dom stundtals visar att det saknas allmänbildning. (Vad hände i skolan …?) Det här gäller inte bara politiker som utan även journalister!

En viss skillnad finns dock mellan dessa två yrkesgrupper. Den förstnämna får ibland förlita sig på att korrekt bakgrundsinformation framförs till dom innan dom tar beslut, vilket förutsätter att de som tar fram informationen klarar av att tänka. Detta gäller inte journalister, utan för denna yrkeskategori är det egentligen ett krav på att dom klarar av detta själva. (M. Haldesten verkar dock tillhöra kategorin som inte klarar av det …) Trots allt, så är det i princip medias skyldighet att granska makten, även om vi ser förhållandevis lite av den varan idag …

Norah4you's Weblog

Detta är inte första gången jag (med hjälp av fler som läser det finstilta) försöker få journalist och/eller politiker att förstå: DU har själv godkänt att DU får avlyssnas! Att dina uppkopplingar alltid måste registreras (registerdata) och sparas minst 1 år följer i sig av Bokföringslagstiftning – Du skall kunna få ut samtliga uppkopplingar som din leverantör debiterar dig för!

Maria Haldesten: Farligt att lagra data, GP ledarkrönikan 19 november2014

Så har det varit när det gäller samtliga telefonsamtal på fast ledning och via radio/mobil enda sedan 1920-talet när det gäller telefon och sedan ”nätet” började byggas upp långt innan någon av er hade hört talas om det! Det ingår i förutsättningarna att du skriver under ett avtal när du får ett mobilabonnemang eller en datauppkoppling via provider. I de texterna du skriver under stod detta förr i alltid i klartext – idag hänvisas du ibland till särskild nätsida för…

Visa originalinlägg 509 fler ord

Detta inlägg publicerades i Media, Politik, Samhälle, Teknik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Norah4You: Lagrade data – DU har själv godkänt!

  1. mangedemokrat skriver:

    Jag vill bygga ett eget internet. Som ingen makt har rätt att snoka i. Då blir det inga finstilta avtal som man måste skriva på.

    Gilla

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s