Eva Flyborg: Sverige skall försvaras!

”Aggressioner från Ryssland”? Jo, media vill gärna förmedla den bilden … Detta trots att det finns tecken på besök av ubåtar med annat ursprung (läs: NATO-länder).

NATO-frågan är intressant, speciellt med tanke på att vi redan har en form av ”medlemskap”, något som påminner lite om det relativt okända norska passiva EU-medlemskapet (de har infört flest EU-lagar & -regler). Sverige skulle annars inte delta på NATO-övningar och operationer och än mindre arrangera NATO-övningar inom svenskt territorium. Vi har inte varit ”neutrala” sedan innan Andra Världskriget. Under just Andra Världskriget var vi allierade med flera läger, inte bara UK/US, utan även Tyskland och Sovjet på olika nivåer … Var ytterst medveten om att det var en hårsmån om att vi skulle ha blivit invaderade av någon av de två sistnämnda under berörd period. Dessutom inom lika kort tidsrymd som Norge och Danmark blev invaderade. Sverige hade inte och har därefter inte speciellt haft mycket bättre försvar, även om vissa försöker påskina annat … (Tomma burkar skramlar bäst …) Sverige kunde ha fått ett ordentligt försvar, om inte en av tidigare S-ledda regeringar stoppat detta (utveckling av atombomb med uppskjutningsramp där Esrange idag finns)

Försvarar inte genuina ryska ”aggressioner”, men jag ser inte varför vi skall ”elda framför grannens dörr” …!?! Med den insyn jag har haft i det svenska försvaret, så ser jag det som ett korthus i jämförelse med de vapenmakter vi befinner oss mellan, både materiellt och bemanning … Om vi officiellt går med i NATO, får vi räkna med ett garanterat besök vid en situation som teoretiskt kan uppstå efter den dag Putin lämnar makten, inte innan … Politiker i USA och EU, med hjälp av inkompetent media, försöker att få Putin att framstå som ett hot, men ett eventuellt hot är snarare de som eventuellt kommer efter. (De är flera starka intressenter …!) NATO:s utvidgning är dessutom att betrakta som ett hot riktat mot Ryssland (t.o.m. ett barn som inte blivit politiskt hjärntvättad inser detta …) Ur ett ryskt perspektiv blir de grannländer som är NATO-anslutna de första målen. Varför propagera för att Sverige skall bli ett? För det är utan tvivel i den riktningen det kommer att röra sig mot vid ett medlemskap! Kausalitet, tack!

Väck inte den björn som sover!
[Bilden har en koppling till den kunskapsnivå som finns hos ”miljörörelsen” …]

Ser detta som med det fiktiva klimathotet, det finns betydligt bättre saker att lägga skattemedel på …

Eva Flyborgs Blogg

Jag har under de senaste 20 åren varit Folkpartiet i Göteborgs ledamot i Riksdagen.

Under hela den tiden har jag varit En modern värnplikt bör givetvis omfatta både män och kvinnor, skriver Eva Flyborg (FP).starkt engagerad i försvarsfrågan.

Min första motion i Riksdagen handlade om att införa också kvinnlig värnplikt, inte bara en manlig. Jag har också försvarat den allmänna värnplikten i sig pga numerär, men också för dess positiva roll när det gäller folkförankringen av försvarsmakten. I ljuset av den senaste tidens händelser, aggressioner ifrån Ryssland, anser jag att en satsning på försvaret är nödvändigt.

Vad tycker du?

GP,                                                                                                                            …

Visa originalinlägg 610 fler ord

Detta inlägg publicerades i Externa blogkommentarer, Historia, Media, Politik, Svensk historia. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s