Star Wars VII – The Force Awakens …

Star Wars VII

Som anhängare av SciFi-genren, så blir detta intressant! Efter att de ”ursprungliga” filmerna IV, V och VI hade visats, lades hela projektet på is och det var oklart om det skulle bli några fler filmer enligt George Lucas.

Det blev det till slut – I, II och III. Efter den sista så meddelade Lucas att de sista tre episoderna VII, VIII och IX inte skulle bli av, trots att handlingen redan fanns klar. Nu är vi ändå här och Lucas nöjer sig dock med att vara en av de tre som skrivit handlingen. Om det tillkom två personer, vad hände då med den ursprungliga VII:an …?

Klart är att man dammat av de ”ursprungliga” huvudrollsinnehavarna Harrison Ford, Mark Hamill och Carrie Fisher, men når de upp i forna dagars glans, respektive? (Trio på dekis?) Max von Sydow är även med i rollistan. Detta är dock inte hans första framträdande i en SciFi-film. Vem minns inte hans roll som härskare/kejsare Ming i Blixt Gordon från versionen från 1980 …?

Med Star Wars VII – The Force Awakens misstänker jag tyvärr att det kommer att krävas något speciellt, eftersom när de ”första” tre filmerna gjordes, så var dessa i en klass för sig, både i teknik och handling. Det fanns då inte mycket att jämföra med. T.o.m. den tv-serie som en gång väckte mitt intresse för genren – Månbas Alpha – var blek i jämförelse.

Space1999

”Efterföljarna” (I-III) hamnade i en helt situation, då avancerad datoranimation funnits redan i några år och tappade tyvärr något i handlingen, som kunde ha varit något bättre. (Det känns som att de kunde ha utelämnat några av de animerade karaktärerna …)


Bilder: IMDb och Wikipedia (en)

Detta inlägg publicerades i Nöjen. Bokmärk permalänken.

Åsikt:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s